Mannie Krak

Mannie Krak – www.manniekrak.nl – unit 8J

Mannie is een kunstenaar van deze tijd, in die zin dat ze gebruik maakt van moderne media; maar met de manier waarop ze experimenteert, geeft ze aan dat haar werk aansluit bij de oudere generatie experimentele kunstenaars, zoals Karel Appel, alleen experimenteert Mannie niet met verf op doek, maar met elektronica.

Haar atelier staat dan ook vol met dozen die gevuld zijn met snoeren, schakelaars, weerstandjes, uit elkaar gehaalde keyboards, radio’s, speelgoedjes en noem maar op.

Ze heeft ook geen kwasten, maar schroevendraaiers en tangetjes, geen ezel, maar een grote werktafel. Haar kunstwerken ontstaan uit experimenten, vaak spelenderwijs, en voor de toeschouwer is het raadzaam eenzelfde soort houding aan te nemen.
Om haar werk te kunnen waarderen is een zekere mate van nieuwsgierigheid wel een vereiste, maar wie het leuk vindt om te ontdekken, te zoeken welke geluiden het muziekdoosje verbergt, welke lichtjes kunnen branden op dat vreemde paneel, en kijkspel op de video’s durft te ondergaan, die brengt de poëzie in haar werk en daarmee bij zichzelf tot leven.

Meer informatie: manniekrak@gmail.com