ARTIBIS | Wilma Klaver | unit 18

Tekst | Fotografie | Beeldende kunst

 

Artibis is een creatieve onderneming. Wilma Klaver – journalist/kunstrecensent/ beeldend kunstenaar geeft vorm aan haar ideeën én aan die van anderen (in opdracht). Artibis is tevens beschikbaar op projectbasis.

Schrijven Tekst/content over kunst, cultuur en natuur
Na 30 jaar dagbladjournalistiek werk ik als zzp’er. Ik schrijf in opdracht van (culturele) ondernemers en instellingen. Voor diverse media zoals websites, dagbladen, tijdschriften en boeken. Opdrachtgevers o.a.: Teylers Museum, Klink Audio, In2Work, Frea Lenger, Alet Pilon.
Ik schrijf persberichten, nieuwsbrieven, interviews en bedrijfsreportages. Ook verzorg ik biografieën/ levensverhalen.

Fotografie
Bij tekstopdrachten verzorg ik op verzoek de fotografie. Met als voordeel dat ik weet wat de foto moet uitdragen Ook bij interviews werkt ‘plaatje na praatje’ goed. Wie na een interview op de foto gaat, is ontspannen.

Beeldende Kunst
Mijn schilderkunst en vrije fotografie gaan over het spanningsveld natuur – cultuur. Dat spanningsveld is voelbaar aanwezig in dierentuinen. Wilde dieren die in een door mensen geconstrueerde habitat leven. Of is het slechts decor? Anders gezegd: mijn werk gaat ook over ingeperkte/ ingetoomde vrijheid en stelt ter discussie wat vrijheid is. De signaalrode ibis is voor mij het ultieme vrijheidssymbool.
Periodiek verzorg ik presentaties in Unit 18 en sta open voor deelname aan groepsexposities.

Recenseren
Ik recenseer exposities/boeken over beeldende kunst. Fotograferen Ik verzorg ‘plaatje bij het praatje’ en maak bedrijfsreportages op locatie.

Opdrachtgevers
Ik werk voor particuliere opdrachtgevers/kunstenaars, culturele en natuur-organisaties en media.

Contact: Wilma Klaver  | Tel. 06-23252024
w.klaver@icloud.com  | Artibis KvK 71070982
www.wilmaklaver.exto.nl

Schilderijen

Fotografie